FAQ

 • Hialuronska kislina (HK) je naravna sestavina kože, ki ima vlažilne sposobnosti. Lahko veže vodo do 1000-kratnika svoje teže in s tem ohranja kožo napeto in mehko. Količina hialuronske kisline v dermisu se postopoma zmanjšuje s starostjo. Posledično postane koža suha in občutljiva, začnejo se pojavljati gube. Namen injekcij hialuronske kisline je neprekinjena obnovitev količine HK v koži kot tudi zapolnitev globokih gub, da se ohrani mlad in zdrav videz.

 • Hialuronska kislina je naravna sestavina v telesu in njena količina se zato progresivno zmanjšuje s časom zaradi učinka specifičnih encimov (hialuronidaza) in naravnih oksidativnih snovi (prosti radikali).
  Geli TEOSYAL® se 100% resorbirajo. Telo jih prebavi na enak način kot naravno hialuronsko kislino. Degradacijski proces variira od pacienta do pacienta in je odvisen od več dejavnikov:

  • Tip pacientove kože
  • Izraženost korigiranih gub
  • Predel injiciranja
  • Injicirana količina
  • Zamrežena stopnja injiciranega izdelka

 • Med posegom vam bo vaš zdravnik injiciral predele vašega obraza s hialuronsko kislino z uporabo igle ali kanile. Igla predre nekaj milimetrov kože odvisno od vrste referenčnega injiciranega izdelka. Zdravnik nato masira injiciran predel, da se izdelek vpije.

  Poseg traja približno 20 minut.

 • Injekcije HK so lahko malo neprijetne. Vendar pa linija TEOSYAL® PURESENSE vsebuje lokalni anestetik, ki bistveno zmanjšuje to neudobje.

 • Rezultati so takojšnji, vendar pa je dokončen rezultat viden po nekaj tednih.

 • Svojega zdravnika morate obvestite o vsej vaši medicinski in bolezenski zgodovini ter sedanjih in preteklih zdravilih ter zdravljenjih.

  PRED injekcijo:
  Zelo je priporočeno, da ne jemljete aspirina, antikoagulantov in protivnetnih zdravil en teden pred postopkom. Obrnite se na svojega zdravnika preden prekinete kateri koli kronično zdravljenje.

  PO injekciji:
  Izogibajte se pitju alkohola, vožnji z letalom ali ukvarjanju s katerim koli športom v času 72 ur po injekciji. Prav tako je v obdobju 15 dni po tretmaju priporočljivo, da se izogibate zobnim posegom, estetskim postopkom katere koli vrste, izpostavljanju sonca in izrednim temperaturam (ledeno vreme, savne, parne sobe, vroče kopeli …)

 • Čeprav je HK naravna sestavina dermisa, lahko injekcija povzroči neželene stranske učinke, kar je odvisno od različnih dejavnikov:

  • Zunanji: vrsta izdelka, tehnika, injiciran predel, število injekcij, volumen
  • Notranji: fototip kože, medicinska zgodovina, toleranca in občutljivost kože

  Stranski učinki so običajno benigni, reverzibilni in začasni:  Seznam stranskih učinkov, povezanih z uporabo injiciranih polnil za gube, ni izčrpen.
  Vir: Topical report – Injectable products to fill wrinkles’’ – Francoska nacionalna agencija za varnost zdravil in zdravstvenih izdelkov (ANSM) Julij 2012.

  Če opazite stranske učinke po injekciji prosimo, da kontaktirate vašega zdravnika in/ali TEOXANE Laboratories.

 • Injekcije HK so kontraindikativne in se ne smejo uporabljati:

  - v kombinaciji s pilingom, laserskim ali ultrazvočnim zdravljenjem
  - če ima pacient kožne motnje, vnetje ali infekcijo na tretiranem predelu ali blizu tega predela.
  - pri pacientih, ki so preobčutljivi na hialuronsko kislino, z zgodovino močnih alergij ali anafilaktičnega šoka
  - za linijo TEOSYAL® PureSense v primerih znane preobčutljivosti na lidokain in/ali amidni lokalni anestetik
  - pri pacientih, ki so znano preobčutljivi na eno od pomožnih snovi dopolnjenega fosfatnega puferja za TEOSYAL® PureSense Redensity[I] in TEOSYAL® PureSense Redensity[II]
  - pri pacientih z avtoimunskimi boleznimi
  - v času nosečnosti, pri doječih materah oziroma pri otrokih
  - športnike in športnice je treba seznaniti z dejstvom, da ti izdelki s hialuronsko kislino vsebujejo aktivno sestavino, ki lahko povzroči pozitiven rezultat na testiranju za droge.
  - ne injicirajte v krvne žile.
  - ne injicirajte v veke.
  - pri pacientih z podočnjaki pod očmi (prisotnost maščobne orbitalne herniacije) za Teosyal® PureSense Redensity [II]

  Za več informacij preberite navodila za uporabo vsakega izdelka.

 • Učinek injekcije je običajno odvisen od vrste izdelka in se razlikuje od osebe do osebe. Za biorevitalizacijski tretma s TEOSYAL® PureSense Redensity[I] rezultati trajajo 3 - 4 mesece. Za tretma polnil z uporabo polnil TEOSYAL® učinki trajajo od 12 do 18 mesecev (TEOSYAL® Ultimate). Za dodatne informacije se obrnite na svojega zdravnika.

 • Injiciranju polnil TEOSYAL® v predele, predhodno injicirane s stalnimi polnili, se je treba strogo izogibati.
  Injiciranje polnil TEOSYAL® v predele, predhodno injicirane z začasnimi polnili, ni priporočljivo. Če želite zamenjati izdelke, je zelo priporočljivo, da počakate eno leto od zadnje injekcije.

 • Pomembno je, da svojega zdravnika obvestite o vseh medicinskih in prehranskih dodatkih, ki jih redno jemljete, saj lahko določene substance poudarijo verjetne možne stranske učinke (Vitamin E, protivnetna zdravila, antikoagulanti).

 • Da.

 • Le odrasle osebe lahko dobijo injekcijo teh izdelkov.
  Ko se pojavijo prve fine linije, lahko uporabite naše izdelke. V tej fazi je priporočljiv izdelek TEOSYAL® PureSense Redensity [I] kot del strategije za preprečitev prvih gub in rehidracijo kože, ki s tem preprečuje nastanek globokih gub.

 • Polnila in toksin botulin se oba uporabljata za zdravljenje gub. Vendar pa je njun način delovanja povsem drugačen.
  Toksin botulin se injicira v mišico. Povzroči lokalno paralizo in tako zmanjšuje izrazne linije. Gre za preventivno metodo.
  Polnila HK so geli, ki se injicirajo pod kožo za neposredno zapolnitev gub in izgladitev površine kože. Gre za korekcijsko metodo.

 • Stalna polnila se v koži obdržijo dlje kot resorpcijska polnila. Njihov učinek je ireverzibilen. Posledično je odstranjevanje vsadka ali korekcija rezultata zelo težka. Poleg tega lahko stalna polnila povzročijo zakasnelo preobčutljivost.
  Za varnejše rezultate je zelo priporočljiva uporaba resorpcijskih polnil.

 • Glavna razlika je v patentiranem zamreženem postopku: Tehnologija Resilient Hyaluronic Acid® Zagotavlja, da so vsi naši geli visoko učinkoviti, varni in dolgo trajajoči. Poleg tega TEOSYAL® ponuja širok nabor izdelkov, prilagojenih za vsakršno indikacijo.

 • Ne. Po injiciranju je treba brizgo, iglo ali kanilo ter katerikoli neuporabljen izdelek nemudoma zavreči, saj je to pripomoček za enkratno uporabo.
  Pomembno je, da se prepričate, da zdravnik uporabi novo sterilno brizgo pri vsakem posegu.

 • Le kvalificirani zdravstveni strokovnjaki lahko dajejo injekcije TEOSYAL®.

 • Naši proizvodi in embalaža ne vsebujejo lateksa.